Andere soort kunst

De meest bekende vormen van kunst zijn natuurlijk schilderijen en beelden. Toch is het begrip kunst veel breder. Kunst is onderdeel van onze cultuur. Mensen uit andere culturen zullen daarom ook anders denken over onze kunst dan wijzelf. Dat wij mensen creatief bezig kunnen zijn en fantasieën hebben onderscheid ons van de dieren. De mens is uniek door de combinatie van verstand, fantasie en creativiteit. De eerst uitingen van kunst zijn muurschilderingen in grotten en het maken van muziek op zelfgemaakte instrumenten. De meest bekende vorm van kunst is beeldende kunst. Onder beeldende kunst valt bijvoorbeeld ook film- en tekenkunst.

Alternatieve kunst

Steeds meer mensen zijn op zoek naar hun eigen manier om emoties te uiten. Vele kiezen ervoor om dit te doen in een vorm van dans of fotografie. Hierdoor ontstaat er steeds meer alternatieve kunst. De standaard omschrijving van kunst is hierdoor ook flink veranderd. Veel kunstenaars kunnen met behulp van crowdfunding hun kunstwerken exposeren. Internet biedt voor veel beginnende kunstenaars uitkomst. Op hun eigen website kunnen zij hun kunstwerken tonen. Iedereen kan op deze manier eenvoudig in aanraking komen met kunst. De kloof die vroeger bestond tussen de ''normale burger'' en kunstenaars is hiermee deels verdwenen.

Kunst bij Hotart

Hotart wil een platform zijn voor iedereen die van kunst houdt. Wij bieden daarom een zo breed mogelijk assortiment aan. Voor sommige kan kunst ook een mooie moderne vaas zijn of een collectables item. Door samenwerkingen aan te gaan met verschillende partners kan iedereen via Hotart een geschikt kunstwerk vinden.