Zelf aan de slag

In plaats van de kunst van andere te bekijken kun je ook zelf creatief aan de slag gaan. Misschien ben je wel een geboren Picasso of heb jij het geduld voor mozaïeken. Alle materialen die je nodig hebt voor het maken van een kunstwerk koop je eenvoudig online.

Creatieve activiteiten

Misschien weet je al precies welke creatieve activiteiten je wil gaan ondernemen. Of kun je toch nog beter even inspiratie opdoen voordat je gaat beginnen? Bij Hotart kan iedereen voldoende informatie vinden om een creatieve hobby te ontwikkelen. Op de website van onze partners kun je meer lezen over bijvoorbeeld de verschillen tussen acrylverf en olieverf. Als je net begint met schilderen heb je misschien geen idee welke verf geschikt is. Een andere creatieve bezigheid is het bouwen van miniaturen. Boten, vrachtwagens en auto's worden bij je thuisbezorgd in een bouwdoos.

Inspiratie opdoen

Als je net begint met schilderen of beeldhouwen moet je niet bang zijn om je creativiteit de loop te laten gaan. Veel beginnende kunstenaars zijn bang voor het oordeel van andere. Als je even vastloopt in het creatieve proces is het belangrijk om te denken in oplossingen en mogelijkheden. Door te experimenteren met verschillende materialen en technieken kom je erachter wat bij je past. Wij adviseren beginnende kunstenaars altijd om te werken zonder vaste regels. Door jezelf regels op te leggen komt niet al je creativiteit tot uitdrukking.